Læsevejlederkursus modul 3
Læsevejledning forankret i egen praksis
På dette modul foldes alle aspekter omkring vejledning i forbindelse med læseindlæring, tekstforståelse, stavning og skriftlig formidling ud i praksis.Der arbejdes med:
- at transformere resultaterne fra relevant afdækning på egen skole til en konkret undervisningsplan for den kommende læse-, skrive- og staveundervisning.
- afdækning og undervisning af hele klasser og enkeltelever med særlige behov. Kursisterne medbringer og fremlægger konkrete problemstillinger fra egen skole i form af klasse- og elevbeskrivelser med tilhørende læse-, skrive- og stavetests.
- udarbejdelse i løbet af kurset planer for konkrete undervisningsforløb i læsning, skrivning og stavning.
Med udgangspunkt i de praktiske præsentationer udveksles viden om metoder, materialer og hjælpemidler, rådgivning og vejledning i relation til læsning og læsevanskeligheder.
Den samlede vejlederuddannelse
Sammen med den teoretiske viden fra Modul I og II kvalificerer dette modul deltagerne til at forestå alle elementer i en læsevejledning, lige fra afdækning af elevernes danskfaglige færdigheder til tolkning og anvendelse af resultaterne i forbindelse med rådgivning og vejledning i opstilling af danskfaglige mål og tilrettelæggelse af danskundervisningen for de enkelte elever og klassen som helhed.
Underviser Ina BorstrømIna er erfaren underviser på FRISKOLERNEs kurser, lærebogsforfatter og selvstændig læsekonsulent og foredragsholder.
Oprindeligt er Ina uddannet audiologopæd fra Københavns Universitet. Hun er medforfatter på en række undervisningsmaterialer, herunder ‘Den første læsning’, ‘Den sikre læsning’, ‘Læseevaluering på begyndertrinnet’ og ‘VAKS for elever med ordlæsevanskeligheder’.
PraktiskVed tilmelding kan du vælge overnatning fra dagen før (850 kr. inkl. morgenmad).
OBS: Modulerne 1, 2 og 3 tages i kronologisk rækkefølgeDer er tilmelding til hhv. modul 1, 2 og 3 enkeltvis, så husk at tilmelde dig modul 1 og 2 også.