Nordea-fonden uddeler lige nu 75 mio. kr. til borgerdrevne projekter, der får bynaturen til at gro og fællesskabet til at vokse. Det kan f.eks. være køkkenhaver, drivhuse, naturlegepladser, lommeskove, frugtlunde, biodiversitetsoaser, grønne samlingssteder m.v.
Puljen har tidligere vist sig at ramme et stort behov, så derfor har fonden besluttet at åbne en ny Her Gror Vi-pulje. Denne gang er puljen på 75 mio. kr., og den har et endnu større fokus på biodiversitet og lokal forankring.
Tidligere har Stige Friskole i Odense nord modtaget 508.454 kr. fra samme pulje til et vildt legeområde, og friskolen har siden været i færd med at indrette et grønt område, der både kunne bruges til hygge og undervisning. "En flad græsplæne er god til boldspil, men skal man have naturfag eller biologi, så er der ikke meget biodiversitet at finde, og har man madkundskab på skemaet, så er en jævn græsplæne ikke inspirerende!" konkluderer skoleleder Dan Simonsen og fortæller, at pengene fra Nordea-fonden nu er ved at blive til nye områder med vilde stier, kobling til nye legeaktiviteter samt en klang-nyttehave, hvor sanser ville blive skærpet af dufte og synet af artsrigdom indenfor urter og grøntsager.
HER GROR VI-PULJEN
Alle almennyttige organisationer – dvs. foreninger, selvejende- og offentlige institutioner kan frem til 16. april 2024 søge fra 200.000 kr. og op til 1 mio. kr. fra Her gror vi-puljen. Den samlede pulje er på 75 mio. kr., og den er øremærket projekter, som får bynaturen til at gro og fællesskaberne til at vokse.
Læs mere på www.nordeafonden.dk/hergrorvi
HJÆLP TIL FONDSSØGNING
Der findes mange fonde, som friskoler kan søge støtte hos, men det kan virke som et stort arbejde at kaste sig over. Det kan dog lykkes – det er ovenstående historie fra Stige Friskole et bevis på.
Magasinet Friskolen har tidligere udgivet en artikel med gode råd til fondssøgning fra såvel friskoler, der er lykkedes for, som professionel fundraiser, Rasmus Munch.
FIND ARTIKLEN HER.