fjern søgeboks

Mulighed for at bidrage til arbejdet omkring »Fagfornyelse«

Børne- og Undervisningsministeriet har udsendt materiale til alle skoler, der skal klæde embedsværk og politikere på til arbejdet med ændring af folkeskolens læreplaner.
Af: Maren Skotte, kommunikationschef
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Presse & politik , Administration
29.08.24

Folkeskoleforligskredsen indgik den 19. marts 2024 Aftale om Folkeskolens kvalitetsprogram – frihed og fordybelse. Aftalen indeholder 33 initiativer. 

Med aftalen har folkeskoleforligskredsen blandt andet besluttet, at de nuværende læreplaner for folkeskolens fag, Fælles Mål, skal erstattes af nye og mere enkle læreplaner, som vil blive kaldt for folkeskolens fagplaner

Arbejdet med folkeskolens kvalitetsprogram og folkeskolens fagplaner får også betydning for frie skolers fortsatte arbejde med tilrettelæggelse af undervisningen, uanset om skolen har valgt at følge Fælles Mål fuldt ud, eller om skolen, for alle eller nogle fagområder og fag, har valgt at beskrive egne slutmål, delmål og undervisningsplaner. 

I forbindelse med udarbejdelsen af folkeskolens fagplaner ønsker Børne- og Undervisningsministeriet inspiration og viden fra skolernes praksis. Derfor har Børne- og undervisningsminister Mathias Tesfaye sendt mail til alle grundskoler med en invitation til at dele erfaringer med tilrettelæggelse af undervisning, formulere mål og undervisningsplaner m.v. Det er frivilligt, om skoler ønsker at bidrage. 

Bidragene skal være med til at informere og inspirere det konkrete arbejde med de nye fagplaner og vil blive overleveret til ekspertgruppen for Fagfornyelsen. 

Materialet kan også inspirere til løbende samtaler om fag og undervisning. Også med eleverne.

Se en videohilsen fra Mathias Tesfaye - www.uvm.dk/fagfornyelsen-frie-skoler

Læs mere om Fagfornyelsen og ekspertgruppen på www.uvm.dk

Følgende breve og samtale-materialer er udsendt til skolerne:

Perspektiver og bidrag kan sendes via denne survey - deadline den 3. oktober 2024. 

Spørgsmål rettes til fagfornyelsen@stukuvm.dk  

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12